Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Poskytování telekomunikačních služeb
Odesílatel Veronika Kučerová
Organizace odesílatele QCM Administrace, s.r.o. [IČO: 29244919]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 11.06.2018 10:36:24
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace č. 1

Dobrý den,

tímto Zadavatel reaguje na Žádost o vysvětlení ZD ze dne 8.6.2018:

V zadávací dokumentaci v bodě 3) Technická specifikace je v odstavci Minimální požadavky na datové služby uveden požadavek na poskytnutí neomezeného datového tarifu bez aplikace FUP pro 25 ks modemů. Pokud takovýto datový tarif v ČR aktuálně nenabízí žádný poskytovatel mobilních telekomunikačních služeb, platí hodnota FUP 20GB uvedená v příloze č. 1 Cenová nabídka - Poskytování služeb mobilních sítí.


Znění dotazu:


Dobrý den,

posíláme dodatečné dotazy k zadávací dokumentaci.

Zadavatel v bodě 3. ZD Technická specifikace požaduje poskytování datového tarifu bez aplikace FUP. Dle našeho názoru je takto vymezený požadavek v rozporu se zákonem 134/2016 Sb. o zadávání veřejných zakázek v platném znění (dále též jen „ZZVZ“), především pak v rozporu se zásadami dle § 6. ZZVZ. Žádný z uchazečů při tvorbě nabídky neví, jaký maximální objem dat uživatelé přenesou a nemůže tak spočítat své náklady, zisk a řádně stanovit cenu. Pokud není jakýmkoliv upřesňujícím způsobem nastaven maximální limit FUP, tak uchazeči nejsou schopni ani přibližně určit množství využitých dat jednotlivými uživateli služeb, a proto nejsou schopni svoji nabídku nacenit.

V České republice, dle našich informací, aktuálně nenabízí neomezený datový žádný poskytovatel mobilních telekomunikačních služeb navíc není prokázána nezbytná odůvodněnost požadavku na neomezený FUP ve vztahu k poptávanému předmětu plnění.
Předmět plnění je pro zadavatele plnohodnotně využitelný i bez splnění této podmínky, zejména když mobilní operátoři nabízejí dostatečně vysoké hodnoty FUP např. 100GB a pro případ jejich vyčerpání umožňují přenos nižší rychlostí, nebo dokoupení dalšího objemu dat.
Z výše uvedených důvodů žádáme zadavatele o vynětí požadavku na datový tarif bez FUP, resp. o nastavení dostatečně vysoké FUP.